Snel grote bestanden overzetten over Ethernet?

[ tl;dr : Ethernet als minder bekende manier voor bestandsuitwisseling ]

Als u een bestand van de ene Mac op de ander Mac wil krijgen dan zijn er vele manier om dit te doen. Men kan de bestanden mailen vanaf Mac 1 en dan de mail ophalen op Mac 2, als beide Macs op hetzelfde netwerk zitten kan men Bestandsuitwisseling aanzetten en dan vanaf de ene Mac verbinding maken met de tweede Mac. Maar stel nou dat er even geen netwerk of ├╝berhaupt een internetverbinding voorhanden is?

Dan is er natuurlijk nog altijd de Target Disk Modus-manier. Hiervoor is doorgaans een FireWire of een nieuwe Thunderbolt-kabel nodig. Men start de doelcomputer op met de T ingedrukt, steekt de FireWire of Thunderboltkabel in beide Macs en de doelcomputer verschijnt als harde schijf op de andere computer.

Een veel minder bekende manier van bestandsuitwisseling is via een Ethernetkabel. Hiervoor hoeven er geen computers te worden opgestart en er is geen netwerk of internetverbinding nodig. Op de doelcomputer zet met Bestandsuitwisseling aan, koppel vervolgens beide Macs met een ethernetkabel aan elkaar (die is een stuk goedkoper dan een Thunderbolt of FireWirekabel) en log vanaf de andere Mac in op de doel-Mac.

De snelheid waarmee bestanden kunnen worden overgezet is dan vaak veel hoger dan gewoon via het netwerk en kan zich meten met de FireWire-snelheid.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.