Laptops opbergen met een halfvolle batterij

[ tl;dr : Een batterij die lang niet gebruikt wordt, is maar beter halfvol ]

Het is vakantietijd maar niet iedereen neemt zijn laptop mee op vakantie. Een prima moment om het even te hebben over het langdurig opslaan van een laptop en welke voorzorgsmaatregelen daarvoor kunnen worden genomen.

Doorgaans maakt het niet heel veel uit oe vol de batterij is als u uw laptop opbergt maar als u de laptop echt lang niet gebruikt (meer dan een paar maanden achtereen) is het wijs om de batterij half opgeladen te hebben als het apparaat wordt opgeborgen.

Zou u de batterij langdurig opslaan met een volle lading, dan kan deze een deel van zijn ladingcapaciteit verliezen en bergt u het apparaat op met een lege batterij dan kan het zelfs zo zijn dat de batterij daarna niet meer kan opladen.

Dus zorg dat de batterij halfvol is en zet daarna de laptop uit (dus niet in de slaapstand). Bewaar de laptop op een droge plaats waar het niet kouder wordt dan -25º C en niet warmer dan 45º C.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.