Winterschoonmaak: uw touchscreen

[ tl;dr : Haal eens een doekje over het scherm van uw iOS apparaat ]

Begin dit millennium stapte Apple over van zwarte toetsen naar witte toetsen op het toetsenbord. Dit had als voordeel dat de karakters op de toetsen beter (en langer) zichtbaar waren maar had als nadeel dat je zag wanneer je toetsenbord vies begon te worden.

Menigeen stond eens in de zoveel tijd met een vochtig doekje de toetsen af te namen om het mooie witte toetsenbord te ontdoen van vlekken en andere aangekoekte rommel (Ik zal u de toetsenborden die ik zag bij mensen die dit niet deden besparen).

Vandaag de dag zitten we (als we de verkoopcijfers van Apple erop naslaan) echter vaker met onze vingers aan een touchscreen dan aan een toetsenbord en zouden we het vochtige doekje misschien daar ook eens op moeten loslaten.

Immers kan de oleofobische laag die er tegenwoordig op zit de afdrukken van vette fikkies enigszins beperken maar het is natuurlijk ook wel zo hygiënisch als je het scherm af en toe eens afneemt.

Nu zijn er allerlei schermreinigende middelen in de handel maar die kunnen schade aanrichten aan het scherm dus het handigste is gewoon een zachte pluisvrije doek. Bijvoorbeeld het meegeleverde microfiber-doekje (dat overigens niet bij alle iOS apparaten is meegeleverd).

Mochten er ook allerlei etensresten aan uw iOS-apparaat zitten (bijvoorbeeld omdat een van de kinderen ermee heeft zitten spelen) wil een vochtige zachte doek ook nog wel eens helpen.

Bedenk hierbij dat iOS-apparaten sensoren hebben om waterschade te detecteren dus zorg ervoor dat de doek in kwestie niet al te nat is.

Apple’s officiële standpunt is op dit onderwerp is na te lezen op hun website.

Een proper 2013!

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.