Waar laat je de foto’s van je iPhone/iPad/iPod touch?

[ tl;dr : Zet foto’s eenvoudig over van je iOS-apparaat naar je Mac ]

Omdat het mij onlangs een paar keer is gevraagd, lijkt het erop dat het overzetten van foto’s gemaakt op je iOS-apparaat (iPhone/iPad(mini)/iPod touch) niet zo voor de hand liggend als Apple kennelijk denkt.

Als je een foto neemt op een iOS-apparaat komt het in de Filmrol in de Foto-app. Iedere keer als je synchroniseert wordt een backup van instellingen op het apparaat en deze Filmrol gemaakt in iTunes of iCloud (afhankelijk van je instellingen).

Er vanuit gaande dat je iCloud’s Fotostream niet gebruikt is er een eenvoudige manier om vanaf je computer bij de foto’s in de Filmrol te komen: sluit je iOS-apparaat aan op je Mac en open iPhoto. iPhoto zal vervolgens de foto’s die met het iOS-apparaat zijn gemaakt weergeven en de mogelijkheid geven ze naar de computer de kopiëren. Je kunt kiezen of je alle foto’s of slechts een selectie wilt overhalen.

Na het overhalen, geeft iPhoto de mogelijkheid de foto’s te wissen maar ik raad aan om dat op een andere manier te doen, hier kom ik zo op terug.

Naast iPhoto is er nog een programma dat bijzonder eenvoudig foto’s uit de Filmrol kan halen: Fotolader (Image Capture in het Engels). Als je je foto’s niet standaard in iPhoto opslaat of beheert dan is dit het programma dat je zoekt. Standaard worden je foto’s gedownloaded naar de Afbeeldingen-map in je thuismap maar je kunt ook een andere map toekennen.

Tevens is het in Fotolader eenvoudig om foto’s uit de Filmrol te verwijderen door de foto’s te selecteren en op het verwijder-icoontje te klikken.

iPhoto wordt gratis geleverd bij nieuwe Macs maar Fotolader is een vast onderdeel van OS X.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.