Nieuwe laptop kopen? Nu is het moment!

[ tl;dr : Kies de juiste periode voor de aanschaf van een nieuwe Mac.]

Apple maakt natuurlijk wel mooie spullen. Alleen zijn ze wel duur. Gelukkig zijn er een aantal momenten waarop je wellicht wat korting kan krijgen.

Apple biedt geen uitverkoopkorting op de manier waarop veel andere bedrijven dit doen. Ze zullen bij het uitbrengen van een nieuw model, doorgaans niet het overjarige model in de uitverkoop doen. Maar de meeste Apple Resseller winkels* willen vaak wel van hun overjarige modellen af en bieden dan vaak wel korting.

Wat Apple in sommige gevallen wel doet is na het uitbrengen van een nieuw model, een lichtere variant (met minder capaciteit) aanhouden voor minder geld. Bijvoorbeeld toen de nieuwe iPad begin dit jaar, is er een specifiek model van de vorige generatie iPad in actieve verkoop gebleven, tegen een gereduceerde prijs.

Tevens komt het voor dat een nieuwe versie van een apparaat goedkoper is dan de oudere versie, zoals bleek bij de introductie afgelopen maandag van de nieuwe Apple laptops. De prijs voor een MacBook Air is lager dan voor hetzelfde model van de week ervoor.

Een andere manier om geld te besparen bij het kopen van Apple spullen is om ze tweedehands te kopen. Vooral na de introductie van een nieuw model Apple-apparaat bieden veel mensen hun niet-eens-zo-heel-oude model te koop aan om de nieuwe versie te bemachtigen. Een goede plek om hiernaar te zoeken is, naast Marktplaats, de website www.tweedehandsmac.nl

Wanneer Apple precies nieuwe apparaten uitbrengt is bron van bijzonder veel speculatie op internet en zelfs door de meest fanatieke Apple-volgers niet specifieker aan te wijzen als: nieuwe iPads in het begin van het jaar, nieuwe laptops in de lente en nieuwe iPhones in de herfst.

De website MacRumors heeft hiervooreen aardige website gecreëerd: De Mac Buyer’s Guide.

Apple heeft vaak wel kortingen voor studenten of mensen werkzaam in educatie beroepen. Tevens is er soms in de officiële Apple Store wel wat korting te bedingen voor zakelijke klanten.

(* = De meeste “Apple-winkels” in Nederland zijn zogenaamde Apple Premium Resellers. Winkels die wel Apple producten verkopen maar geen officiële Apple-winkel zijn. Dat zijn op dit ogenblik de online Apple winkel of de winkel aan het Leidseplein in Amsterdam)

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.