Lenteschoonmaak: scherm en toetsenbord

[ tl;dr : voorkom vieze schermen en toetsenborden.]

Eens in de zoveel tijd verschijnt er een bericht over hoe vies en of vol bacteriën toetsenborden en muizen eigenlijk zijn. En dit komt natuurlijk omdat het een beetje griezelig is om je Mac schoon te maken. De stofzuiger zou de toetsen van je toetsenbord kunnen opzuigen en ook water en computers (of toetsenborden) lijkt een gevaarlijke combinatie.

Maar een vies toetsenbord is natuurlijk een smet op de werkplek en een stoffig beeldscherm of een met, oh horreur, vingerafdrukken van entousiast wijzende huisgenoten is natuurlijk je eer te na.

Hiervoor zijn allerlei spannende (en vaak prijzige) middeltjes in de handel maar het gaat allemaal ook prima met gewoon water. Neem een schone keukenhanddoek en maak de ene helft vochtig (wring ‘m goed uit). Hiermee zijn toetsenborden (vooral die witte waar je zo goed op ziet dat ‘ie viul wordt) eenvoudig schoon te maken. Beeldschermen zijn na te wrijven met de droge kant van de handdoek om strepen weg te werken.

Wrijf overigens niet te hard over de toetsenborden. Anders schuur je de cijfers en letters van de toesten.

Mochten er allemaal vette vingers op het beeldscherm zitten, dan wil een klein beetje gewoon afwasmiddel wel eens helpen maar vermijd bijtende schoonmaakmiddelen.

En tot slot: vergeet iPod touch, iPhone en/of iPad niet. Zeker als deze ‘s ochtends nog wel eens met ontbijtvingers worden gebruikt.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.