Beveiliging van de iPhone-reservekopie [update]

[ tl;dr : beveilig je iPhone-reservekopie]

Deze week verscheen het nieuws dat de iPhone een lijst bijhoudt van alle plekken waar het geweest is en dat, wanneer de computer tijdens het synchroniseren een reservekopie (backup) van de iPhone maakt, deze lijst in de computer vrij eenvoudig te bekijken is.

Aanvankelijk moest men om deze gegevens te vinden, even zoeken en een bestand omzetten maar nu is er gewoon een programmaatje dat zulks doet: iPhonetracker.

Het programmaatje werkt alleen op Mac OS X en zoekt geheel automatisch het locatiegegevensbestandje en zet het om in een handig kaartje met een overzicht.

Een iPhone bepaalt locatie door middel van de ingebouwde GPS. Deze locatiegegevens worden onder andere gebruikt in de foto’s en video’s die met een iPhone worden gemaakt en die in iPhoto op te zoeken zijn. Tevens wordt locatie bepaald met gegevens van de GSM-masten waarmee de iPhone verbindt (ook als je in je iPhone “Locatiegegevens” uit zou zetten).

Gebruikers die het een onprettig idee vinden dat hun locatiegegevens in hun computer wordt opgeslagen kunnen deze als volgt beveiligen:

Start iTunes en sluit de iPhone aan op uw computer

Selecteer in het linker paneel uw iPhone en kies in het rechter paneel ‘overzicht’

Zet onderaan een vinkje voor “Codeer iPhone-reservekopie”, vul een wachtwoord in en synchroniseer

Het wachtwoord zal in de sleutelhanger worden opgeslagen dus hoeft niet bij iedere synchronisatie te worden ingetypt.

update: sinds begin  mei is iOS 4.3.3 uit en daar zijn de locatiegegevens te wissen door ‘Locatievoorziening’ onder ‘Instellingen’ uit te zetten.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.