Tip: vergroot te kleine lettertjes

[ tl;dr : ⌘+ voor groter; ⌘- voor kleiner ]

Het komt wel eens voor dat je een e-mailbericht ontvangt of een website bezoekt waarvan de lettergrootte toch echt oncomfortabel klein is. In veel programma’s is dit tijdelijk aan te passen door de toetscombinatie ⌘ + (eigenlijk ⌘ =; de Shift die nodig is om een + te typen is in dit geval niet nodig).

Om de tekst weer tot de oorspronkelijke grootte terug te brengen, toetst men ⌘ –

update 15 november 2010: In Safari en Firefox kan ook een minimum lettertypegrootte worden aangegeven. Bij Safari kan dit in de Voorkeuren onder Geavanceerd. Bij FireFox is het iets verder verborgen. Men gaat naar Voorkeuren > Inhoud en dan onder Letterypen en Kleuren klikt met op Geavanceerd waar tenslotte Minimale Lettergrootte kan worden ingesteld.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.