Programma’s (de)installeren op een Mac

[ tl;dr : Software installeren op de Mac? Doe het goed! ]

Een Mac wordt natuurlijk geleverd met allerlei software maar soms wil je zelf nog andere software installeren. Echter het installeren van software van derden levert sommige beginnende Macgebruikers nog wel eens problemen op. Stel u wilt een andere browser installeren. U download dan een zgn. ‘.dmg bestand’ downloaden dat vervolgens moet worden geopend, waarna er een venster verschijnt waar het programma in staat.

Veel beginnende gebruikers draaien vervolgens het programma vanuit dit venster en dit werkt prima totdat de computer wordt afgesloten. Want dan sluit de computer het geopende .dmg bestand af. Eenmaal weer opgestart is het niet altijd duidelijk dat, om het programma te vinden, men dit .dmg bestand weer moet openen.

Het is ook eigenlijk de bedoeling dat het programma uit het venster naar de Programma-map moet worden gesleept waarna het .dmg bestand kan worden weggegooid.

Mocht u overigens weer van de nieuwe software afwillen, dan volstaat het in de prullenmand slepen van het programma-icoon en deze vervolgens te legen.

update: volgens de geruchten zal Apple begin januari een App Store voor de Mac openen. Dit zal het installeren net zo makkelijk maken als het installeren van programma’s op een iPhone/iPod touch of een iPad.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.