Malware op een Mac? Echt waar?

[ tl;dr : noooooit zomaar iets downloaden natuurlijk; ook de Mac is niet immuun voor malware ]

Soms lijkt het erop dat alleen Windows-computers last hebben computervirussen, trojaanse paarden en andere boosaardige infecties maar dat is natuurlijk niet zo.

Ook voor de Mac bestaat er malware, zij het niet zo veel en doorgaans moet je er ook echt iets voor doen voordat je Mac geïnfecteerd is. Zonder de discussie heel lang te maken (en geloof me, er is veel discussie) is het vooral verstandig na te denken voordat je ergens op klikt.

Momenteel is het trojaans paard “trojan.osx.boonana.a” in het nieuws dat zich met name via sociale diensten als Twitter lijkt te verspreiden. En hoewel het risico door de diverse anti-virusbedrijven als laag wordt beschouwd, telt een gewaarschuwd gebruiker voor 2.

Zie http://www.appletips.nl/nieuwe-os-x-trojan-ontdekt-trojan-osx-boonana-a/

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.