Als je je nieuw gedownloade apps niet kunt vinden onder iOS 14

Als je iOS 14 hebt geïnstalleerd dan kan het zijn dat er iets verandert als je nieuwe apps downloadt uit de App Store.

Voorheen, als je een nieuwe app kocht (of een eerdere aankoop herdownloadde), verscheen deze app op een van je beginschermen, waarna je deze app bijvoorbeeld kon verplaatsen.

Onder iOS 14 gaat dit anders.  

Als je in iOS 14 een nieuwe app downloadt, dan wordt die mogelijk niet op je beginscherm gezet maar in de Appbibliotheek. Dit is het laatste scherm, helemaal rechts van je gewone beginscherm(en).

Als je je nieuw gedownloade app niet meteen kunt vinden in deze Appbibliotheek, selecteer dan het zoekveld bovenin of swipe naar beneden: alle apps komen nu alfabetisch onder elkaar te staan.

Vanuit deze nieuwe Appbibliotheek kan je de net gedownloade app wel weer naar  je beginscherm of een bepaalde map verplaatsen. Dit kan op de gebruikelijke manier al schijnt de app in de Appbibliotheek niet te gaan ‘wiebelen’.

Mocht je willen dat gedownloade apps wel weer gewoon op je beginscherm komen, kan je dit inschakelen onder Instellingen > Beginscherm > Voeg toe aan Beginscherm.

Een handige FAQ over de nieuwe Appbibliotheek in iOS 14 is te vinden op TidBITS: <https://nl.tidbits.com/TidBITS-nl-1531.html#art47543>

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.