Alternatieve e-mailprogramma’s voor op Catalina (of Big Sur)

Eerder schreef ik over een vervelende bug in Apples standaard e-mailprogramma ten tijden van het uitkomen van macOS Catalina in najaar 2019. Deze bug schijnt ook nog in het huidige systeem, macOS 11 Big Sur niet te zijn opgelost.

En hoewel macOS 10.14 Mojave nog prima voldoet, door Apple nog wordt voorzien van belangrijke veiligheidsupdates, en je er nog oudere 32-bits software op kunt draaien, kunnen er natuurlijk allerlei redenen zijn om wel te upgraden naar het nieuwe systeem.

Als je echter niet het risico wilt lopen om e-mailberichten kwijt te raken in Apple Mail, kan je natuurlijk overwegen om een ander e-mailprogramma te gaan gebruiken.

Er zijn diverse mogelijkheden, zowel gratis als betaald. Ik heb een beetje ervaring met drie: Mozilla Thunderbird (thunderbird.net/nl/), Spark (sparkmailapp.com) en Postbox (postbox-inc.com).

Uiteindelijk ben ik gestopt met Spark omdat ik het privacy-beleid vaag vond en hoewel het programma gratis te gebruiken is, is de betaalde variant erg prijzig.

Thunderbird is gratis maar een flinke overstap als je het diep geïntegreerde Mail gewend bent.

Postbox is niet gratis maar betaalbaar en vond ik prettiger werken dan Thunderbird.

Er zijn allerlei andere e-mailprogramma’s die vaak gratis te proberen zijn en voor mensen met een Microsoft 365-abonnement is er in sommige gevallen ook nog Outlook.

Het feit dat de bug in Apple Mail nog steeds niet opgelost schijnt te zijn, lijkt wel aan t4e geven dat lang niet iedereen er last van heeft. Veel mensen hebben hun Mac gewoon geüpgraded en gebruiken Mail zonder problemen. Mocht je dat overwegen, maak dan in ieder geval goede (en regelmatige) reservekopieën.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.