Problemen met het installeren van iTunes 11.4

[ tl;dr : Los USB problemen op na installatie iTunes 11.4 ]

Sommige mensen melden problemen na het installeren van iTunes 11.4, dat deze week uitkwam. Tijdens het installeren verschijnt er een foutmelding dat er een systeemextensie (AppleUSBEthernetHost.kext) verkeerd geïnstalleerd is.

Het gevolg kan zijn dat via USB aangesloten apparatuur als printers en zelfs iOS-apparaten niet meer goed werken.

Opmerkelijk genoeg lijkt het erop dat Macs die zijn ingesteld om updates automatisch te installeren, geen problemen hebben met de iTunes 11.4 update.

Mocht u last hebben van dit probleem dan is een eerste stap om een los exemplaar van de iTunes installatiesoftware te downloaden vanaf de Apple website <http://www.apple.com/nl/itunes/download/> en deze opnieuw te installeren.

Mocht dit niet helpen dan moet het conflicterend bestand handmatig uit het systeem worden verwijderd maar dit is niet zonder gevaar.


Het rommelen in de System map als men niet precies weet wat men doet kan ervoor zorgen dat de computer opnieuw moet worden geïnstalleerd. De volgende handelingen zijn voor eigen risico en alleen bedoeld voor hen die weten waar ze mee bezig zijn.


Natuurlijk kom ik graag het probleem voor u oplossen maar als u het avontuur (ondanks mijn waarschuwingen) aan wilt gaan dat is dit wat u moet doen:

 1. Zorg dat er geen iOS apparaten via USB zijn aangesloten op uw computer

 2. Open het programma Terminal (in Programma’s > Hulpprogramma’s)

 3. Verwijder het confilterend bestand door in Terminal het volgende commando in te voeren:
  sudo rm -Rf /System/Library/Extensions/AppleUSBEthernetHost.kext
  U krijgt een waarschuwing dat onjuist gebruik van het sudo commando uw computersysteem serieus kan schaden (u kunt nu nog stoppen en mij mailen!)
  Als u het echt zelf wilt doen, voert u uw wachtwoord in.

 4. Nu installeert u iTunes via het installatieprogramma dat u bovenin dit artikel had gedownloaded.

 5. Als dit geheel is voltooid is de verwijderde kernel extensie opnieuw geïnstalleerd maar, moet u deze wel nog even laden met het volgende commando:
  sudo kextload /System/Library/Extensions/AppleUSBEthernetHost.kext

 6. Sluit het programma Terminal en alles zou weer naar behoren moeten werken.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.