Programma’s installeren op de Mac versimpelen

[ tl;dr : Macgebruikers met Mac OS X 10.6 hebben nu ook een App Store  ]

Vanaf vandaag is er een nieuwe simpele manier om software te installeren op de Mac. Dat wil zeggen als uw Mac Snow Leopard draait, ofwel besturingssysteem versie 10.6 (dit draait u als uw Mac van na november 2009 is).

Als u de jongste systeemupdate (update OS X 10.6.6) installeert, wordt uw Mac uitgebreid met de Mac App Store. Net zoals bij de App Store voor de iPhone/iPod touch en de iPad is het installeren van programma’s via de App Store erg eenvoudig. U opent de App Store, logt in met uw Apple ID (mocht u deze niet hebben dan kunt u die in het programma zelf aanmaken) en vervolgens kunt programma’s naar keuze via de Installeer-knop installeren.

Ter gelegenheid van de opening van de Mac App Store zijn een aantal programma’s flink in prijs verlaagt. Tevens zijn een aantal programma’s die voorheen alleen gebundeld verkrijgbaar waren, nu apart en voor minder te koop.

Natuurlijk blijft het mogelijk om uw programma’s op de oude manier te installeren. Maar de systeemupdate is, mede gezien een aantal verbeteringen onder de motorkap een aanrader op zich.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.