Mojave gebruiken op een nieuwe Mac? Meestal kan het nog

In oktober 2019 bracht Apple het huidige besturingssysteem macOS 10.15 Catalina uit en sindsdien worden alle nieuwe Macs geleverd met dit besturingssysteem.

Dit systeem is, naast een aantal nieuwe beveiligingen, met name berucht om het feit dat oudere zgn. 32-bits software er niet meer op draait.

Omdat dit vervelend kan zijn als je van die oude software afhankelijk bent of als er geen nieuwe 64-bit versie van verkrijgbaar is, adviseerde ik om een eventuele aanschaf van een nieuwe Mac voor oktober te doen.

Nu meld de website TidBITS echter dat de meeste nieuwe Macs die na oktober 2019 zijn gekocht, toch nog het vorige besturingssysteem kunnen draaien.

Hoewel Apple officieel altijd adviseert om de nieuwste software te draaien, blijft het bedrijf het vorige besturingssysteem (en in sommige gevallen zelfs ook de versie daarvoor) nog voorzien van veiligheidsupdates.

Uiteindelijk denk ik dat de overgang naar een nieuw besturingssysteem uiteindelijk toch wel een keer zal plaatsvinden maar het is fijn dat met bovenstaande manier er nog wat langer gezocht kan worden naar vervangende software (en dat Apple nog wat tijd heeft om de bugs in het programma Mail in Catalina op te lossen.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.