macOS gaat naar 64 bit

Met de nieuwste update van het computer besturingssysteem macOS 10.13.4 (dat april 2018 uitkwam) is Apple begonnen met het waarschuwen voor de overgang naar 64 bit software.

Deze overgang naar 64 bit is al een tijd geleden ingezet (op iOS, het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch werken sinds vorig jaar alleen nog maar 64 bits apps). Apple heeft september 2017 al laten weten dat het huidige besturingssysteem High Sierra, het laatste systeem is dat nog de oudere 32 bits software zal draaien.
[update: uiteindelijk blijkt macOS Mojave uit september 2018 het laatste systeem dat 32-bits software ondersteunt]

Mocht u nog oude 32 bit software gebruiken (op uw Mac met High Sierra), dan wordt het tijd om te kijken of de ontwikkelaar een nieuwe versie beschikbaar heeft en eventueel even te wachten met het installeren van het nieuwe macOS, dat naar verwachting dit najaar uitkomt.

Weet u niet of uw software 32 of 64 bit is, ga dan naar het Apple menu > Over deze Mac, klik op de knop Systeemoverzicht… (links onder) en vervolgens op Programma’s. In de lijst met programma’s die verschijnt staat in de laatste kolom ‘ja’ voor 64 bit en ‘nee’ voor 32.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.