iOS mini tip: vergroot kleine lettertjes met Vergrootglas en Zoom

iOS, het besturingssysteem op iPhone, iPad en iPod touch, bevat een aantal handige manieren om kleine lettertjes tijdelijk te vergroten. Dit is met name handig voor het lezen van bijvoorbeeld ingrediënten op verpakkingen in de supermarkt of als u wilt ontkennen een leesbril nodig te hebben.

U moet wel een beetje graven in de instellingen van uw iOS-apparaat om de functie aan te zetten: Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en zet het schuifje bij Vergrootglas op Aan.

Als u nu 3 keer achter elkaar op de Home-knop drukt, opent de camera op de ingezoomde stand en kunt u, als u deze op een kleine tekst richt, eenvoudig lezen.

Bovenstaande tip helpt echter niet met kleine lettertjes op uw iPhone of iPad zelf. Hiervoor kunt u dan, eveneens onder Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid, de functie Zoom aanzetten. Als u dan met 3 vingers op het scherm dubbel-tapt, verschijnt er een vierkant vergrootglas op het scherm waarmee u kleine lettertjes hopelijk wel kunt lezen.

Nogmaals dubbel-tappen met drie vingers en het vergrootglas verdwijnt weer.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.