Migratie-assistent gebruiken? Denk aan je accountnaam

De migratie-assistent is een hulpprogramma in macOS (voorheen Mac OS X) waarmee u de bestanden en instellingen van een oude Mac (of PC of reserve-kopie) op een nieuwe Mac  kunt installeren.

Migratie-assistentHet werkt zeer eenvoudig: start de nieuwe Mac op, open de Migratie-assistent (die staat in de map Hulpprogramma’s die weer in de map Programma’s staat) en volg de instructies op het scherm.

Als u echter op de nieuwe computer dezelfde accountnaam wilt gebruiken als u op de oude computer deed, dan is het van belang om op de nieuwe computer niet dezelfde accountnaam te gebruiken als op de oude computer (of reservekopie). Als u dit wel doet dan zal de accountnaam op de nieuwe computer worden gewijzigd. Het is wat merkwaardig dat deze waarschuwing staat overigens niet op Apple’s eigen ondersteuningspagina over de Migratie-assistent.  staat maar waarschijnlijk is dat om de instructie niet nodeloos ingewikkeld te maken.

Om dit te voorkomen zodat u op uw nieuwe Mac dezelfde accountnaam kan gebruiken als op de oude computer kunt u op de nieuwe Mac het beste een tijdelijke account aanmaken. Deze kan later, na de migratie, weer worden verwijderd.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.