iOS 11: gasten eenvoudig aanmelden op je wifi-netwerk

Nu iOS 11 is uitgebracht is het tijd om een keus te maken of uw iPhone of iPad (of iPod touch) bijgewerkt moet worden of niet.

Het officiële advies is natuurlijk om uw iOS-apparaten bij te werken naar het nieuwste iOS besturingssysteem, bijvoorbeeld omdat daarin de nieuwste veiligheidsupdates zijn opgenomen maar in sommige gevallen zijn er redenen om dat (nog) niet te doen. Bijvoorbeeld als u nog zgn. 32-bits apps gebruikt.

Toch is er één specifieke functie die een upgrade naar iOS 11 waarschijnlijk zeer de moeite waard maakt: het aan gasten toegang geven tot uw wifi-netwerk met één druk op de knop.

 

Als zowel u als uw gast iOS 11 heeft geïnstalleerd én Bluetooth aan heeft staan dan verschijnt er, zodra de gast zich op uw netwerk wil aanmelden, een melding op uw apparaat dat uw gast zich wil aanmelden en drukt u dan op de “Deel wachtwoord”-knop in het meldingsscherm, dan verschijnen de puntjes van het wachtwoord in het wachtwoordveld op het apparaat van de gast.

Een bijkomend voordeel is dat uw gast het wachtwoord niet te weten komt of dat u het. iet hoeft te onthouden, of van de achterkant van de router moet lezen.

Mocht u willen weten hoe deze schermen eruit zien (en op het moment geen gasten hebben om het mee uit te proberen) vindt u op deze pagina van Appletips.nl enkele afbeeldingen.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.