iOS 11 en ’32-bits’ apps

Deze maand brengt Apple naar verwachting de nieuwe versie uit van de software voor iPhone en iPad, iOS11.

Buiten een aantal nieuwe functies (en een nieuw bestandssysteem!), zal iOS 11nog een andere verandering met zich meebrengen, namelijk dat het geen  zogenaamde ’32 bits’ apps meer draait.

32 bits apps zijn in de regel apps van voor 2015 (sinds 2015 zijn er geen nieuwe 32 bits meer in de App Store verschenen dus zijn uw apps van na die tijd, dan heeft u nergens last van).

Als uw iPhone of iPad momenteel iOS 10.3 draait (*) dan heeft u misschien al wel eens een waarschuwingsscherm gekregen bij het opstarten van sommige apps met de melding dat “de ontwikkelaar van de app deze moet bijwerken” wil het werken op iOS 11.

Als u wilt weten welke apps na de update naar iOS 11 niet meer werken, kunt u dit controleren onder Instellingen > Algemeen > Info > Apps
Onder het kopje: ‘geen update beschikbaar’ staan de 32 bits apps.

Mocht u 32 bits apps op uw iOS apparaat hebben dan kunt u in de App Store op zoek naar nieuwere versies van dezelfde app of naar andere, nieuwere apps met dezelfde functionaliteit.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen niet te upgraden naar iOS 11 maar dat is om twee redenen niet per se aan te raden: ten eerste omdat de meest recente versie van het iOS ook de meest veilige is (in iedere versie van een besturingssysteem zitten fouten die pas na publicatie ontdekt worden en er stapsgewijs met updates worden uitgehaald) en ten tweede omdat, mocht u (moeten) overstappen op een nieuwe iPad of iPhone dan zal deze na september 2017 toch iOS 11 draaien.

Overigens, voor de Mac-gebruikers onder u, volgend jaar schijnt dit ook voor het dan nieuwe Mac besturingsysteem te gaan gelden.

Veel succes met de eventuele update naar iOS 11 en vergeet niet van te voren een backup te maken via iCloud, iTunes of een programma als bijv. iMazing mini en mocht u vragen hebben kunt u natuurlijk bij mij terecht.

( * = kijk uw iOS-versie na via Instellingen > Algemeen > Info )

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.