Foto’s van je iPhone of iPad importeren naar je Mac

Met een iPhone (of iPod touch en zelfs met een iPad) is het erg eenvoudig om foto’s te maken. Maar want nu als u de foto’s naar een computer wilt overzetten?

Dat zijn verschillende manieren voor die niet allemaal even handig of verstandig zijn. Laat ik beginnen met de minder handige manieren:

E-mailen of versturen via WhatsApp is het minst handig. Het probleem hierbij is namelijk dat de foto’s met deze methode doorgaans verkleind worden in formaat (zodat het versturen ervan een minder grote aanslag is op je databundel). De gemailde of ge’appte foto’s zijn dus van mindere kwaliteit dan de originelen (hoewel je in het e-mailprogramma Mail wel kan aangeven dat foto’s moeten worden verstuurd in ‘originele grootte’.)

Handiger is om bijvoorbeeld iCloud-fotobibliotheek te gebruiken. Hiermee worden alle foto’s die je neemt geüpload naar uw persoonlijk iCloud en gedownload naar uw computer. Hierbij echter moet u rekening houden met dat opslag in de cloud ook geld kost. Weliswaar krijgt u bij iCloud de eerste 5 gigabyte gratis, maar als u redelijk vaak fotografeert, dan is dat niet erg veel en zult u extra ruimte moeten bijkopen. Daarnaast vinden sommige mensen het niet een prettig idee om hun foto’s in de cloud te bewaren.

Gelukkig zijn er ook een paar manieren om uw foto’s direct naar uw computer over te zetten. Heeft u een Mac van grofweg 2011 of nieuwer (en een iPhone, iPad of iPod touch met ten minste iOS 7) dan kunt u de foto’s via AirDrop naar de Mac sturen. De foto’s belanden dan in de Downloadmap op de Mac.

De laatste manier die ik wil noemen is via het de programma’s Foto’s en Fotolader die met de Mac worden meegeleverd. Sluit uw iOS apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) via de USB-kabel aan op de computer en open het programma Foto’s of Fotolader. Als de telefoon ontgrendeld is, zullen de foto’s in de Fotorol op uw apparaat in het programma Foto’s of Fotolader verschijnen en kunt u ze importeren via de knop Importeer.

Het programma Foto’s geeft na het importeren de mogelijkheid om de foto’s van uw iOS-apparaat te wissen maar het is veiliger dit op een later moment te doen.

Staan de foto’s eenmaal op uw Mac, dan is het verstandig om een reservekopie te maken, maar dat hoef ik toch toch eigenlijk niet meer te zeggen.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.