Met documenten werken op iOS. Gratis.

[ tl;dr : Ook als uw iPad van voor oktober 2013 is ]

Als u iets wilt schrijven op uw iPhone of iPad dan zijn er eigenlijk twee mogelijkheden: u kunt ofwel uw epistel opstellen in Mail danwel in de app Notities. Beiden kunnen synchroniseren met uw computer zodat de wijzigingen die u onderweg maakt, ook op de computer terug te vinden zijn.

Maar soms wil (moet?) men wel wat meer. Dan is een echte tekstverwerker of een spreadsheet-programma handiger.

Apple levert iedereen die na oktober 2013 een Mac of iOS-apparaat heeft gekocht, danwel nu nog gaat kopen, geheel gratis hun Tektsverwerker-, Spreadsheet- en Presentatie-apps (Pages, Numbers en Keynote). Is uw jongste Mac of iOS-apparaat echter voor die tijd aangeschaft vist u achter het net. De apps zijn dan wel te koop voor ± € 9,- per stuk maar dat kan natuurlijk goedkoper.

Gelukkig is er al enige tijd een echt gratis alternatief: Kingsoft Office Free for iOS (https://itunes.apple.com/nl/app/kingsoft-office-seamlessly/id762263023?ls=1&mt=8). Gratis documenten maken, lezen, bewerken en synchroniseren.

Mocht u niet willen schrijven op uw iOS-apparaat maar alleen af en toe een document moeten inzien, weet dan dat die functionaliteit al in iOS zit ingebakken. Voor de meeste bestanden hoeft u geen extra software te installeren.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.