De Mac (en iOS) heeft een lek! [update]

[ tl;dr :  werk zo spoedig mogelijk uw systemen bij!]

Dit weekeinde kwam Apple opeens met een update voor iOS 7 én 6. Deze bleken een fout te repareren die ervoor zorgde dat beveiligde verbindingen niet goed gecontroleerd werden. Het kon dan ook voorkomen dat Safari of Mail dacht dat de verbinding beveiligd was, terwijl dit wellicht niet zo bleek te zijn. Met alle risico op misbruik van dien.

Het advies is dan ook om alle iPhones, iPads en iPod touches zo snel mogelijk te voorzien van deze nieuwe update (iOS 6.1.6. of 7.0.6)

Alsof dit nog niet erg genoeg is, lijkt ook OS X 10.9 Mavericks dezelfde fout te bevatten.

Hiervoor is helaas nog geen update uitgebracht maar Apple heeft aangekondigd zo snel mogelijk met een reparatie te komen.

Tot die tijd wordt geadviseerd om onbekende en open (wachtwoordloze) wifi-netwerken te vermijden en eventuele online betalingen te doen met de Firefox of Chrome-browser tot er een update beschikbaar en geïnstalleerd is.

Overigens hebben Mac OS X Lion en OS X 10.8 Mountain Lion, tot zover men weet, dit probleem niet.

De iOS update is beschikbaar via iTunes of op uw iOS-apparaat (onder Instellingen > Algemeen > Software Update).

Zodra er een update voor OS X uitkomt, zal deze via de App Store in het Apple-menu beschikbaar zijn.

UPDATE 25 feb 2014: Apple heeft op 25 februari OS X update 10.9.2 uitgebracht die de “goto fail”-fout oplost. Installeer deze (op een veilig netwerk) via Software Update in het Apple-menu

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.