Een iOS apparaat klaarmaken voor de verkoop [update]

[ tl;dr : Wat te doen als u uw oude iOS apparaat wegdoet ]

Volgende maand worden er nieuwe iPhones verwacht en dit wil er nog wel eens voor zorgen dat mensen hun oude iPhone willen verkopen om plaats te maken voor een nieuw model.

Het is bijzonder verstandig om in dit geval eerst een backup te maken van uw telefoon en deze daarna te wissen. Gelukkig zijn beiden eerg eenvoudig.

Hebt u iCloud geactiveerd (kijk onder Instellinge > iCloud > Opslag en reservekopie of het schuifje achter iCloud-reservekopie aanstaat) en is uw iPhone verbonden met een Wi-finetwerk, dan hoeft u de iPhone alleen maar aan de stroom te hangen en op de knop “Maak nu reservekopie te drukken.

Hebt u iCloud niet geactiveerd kunt u de reservekopie ook op uw computer maken met behulp van iTunes. Zorg dat iTunes op uw computer is geïnstalleerd en verbind de iPhone met de de computer. Als de iPhone in iTunes verschijnt (in het menu links of anders rechtsboven) klikt u erop en kiest Maar reservekopie.

Is de reservekopie klaar dan kunt u uw iPhone wissen. Ga op de iPhone naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in en kies Wis alle inhoud en instellingen.

Haal tot slot uw SIM-kaart uit de telefoon door met een opengebogen paperclip (of het meegeleverde SIM-kaart staafje  van de iPhone) in het gaatje naast van de SIM-kaarthouder te prikken (deze zit aan de zijkant vand e iPhone of bij modellen ouder dan de iPhone 4, bovenop.

Nu is uw iPhone klaar voor de verkoop.

Update september 2013:
Als uw telefoon al iOS 7 draait en u heeft Zoek iPhone ingeschakeld, zal u na het geven van het Wis alle inhoud en instellingen-commando nog uw Apple ID wachtwoord moeten invoeren voor de iPhone tot wissen overgaat.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.