Batterij bijna leeg-tips voor iPhone en iPad

[ tl;dr : Hoe gebruik je zo min mogelijk batterij in iOS ]

Word u ook wel eens gevraagd: “Heb jij een oplader mee? Mijn telefoon is bijna leeg”.

Ik heb het met enige regelmaat aan de hand dus tijd voor een lijstje met dingen die je kan doen om zo lang mogelijk met de overgebleven stroom te doen.

Het meest zuinige (los van het apparaat uitzetten, natuurlijk) is om de iPod touch, de iPhone of de iPad in Vliegtuigmodus te zetten (Ga naar Instellingen > Vliegtuigmodus en zet het schakelaartje op I). Dit commando zet alle antenne’s uit, de wi-fi, de telefoon en mobiel internet maar ook Bluetooth en de gps.

Als u iets verder naar beneden scrollt, ziet u Helderheid en achtergrond. Daar kunt u het scherm minder helder zetten.

Mocht dit niet mogelijk zijn, bijvoorbeeld omdat u nog wilt bellen/sms’en of bereikbaar wilt blijven, kunt u ervoor kiezen om alleen wi-fi uit te schakelen (ook in deze variant kunt u het scherm minder helder maken — dit scheelt niet veel maar wel iets). Hiermee schakelt u het voortdurend zoeken naar (of verbonden blijven met) wi-fi netwerken uit.

Daaronder staat Bluetooth. Deze kunt u ook uitzetten.

Mocht u geen gebruik moeten maken van Maps of andere navigatie-apps, kunt u tevens onder Privacy de Locatievoorzieningen uitzetten. Ook als u de wi-fi-verbinding wilt behouden is het uitzetten van de lokatievoorzieningen een behoorlijk energiebesparende handeling.

Zet Push-mail uit (Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Nieuwe gegevens)

Eventueel kunt u nog 3G uitzetten onder Instellingen > Algemeen > Netwerk. U heeft dan nog wel 2G (EDGE) mobiel internet dus What’sApp blijft het doen maar dit verbruikt minder stroom dan de snellere 3G-verbinding.

Maar natuurlijk kunt u ook overwegen een draagbare oplader aan te schaffen.

PS Het op Vliegtuigmodus zetten van uw iOS-apparaat verkort ook de oplaadtijd.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.