iOS6 Maps problemen? Breng Google Maps terug op je iPhone

[ tl;dr : Toch Google Maps gebruiken op iOS 6! ]

Deze maand kwam iOS 6 uit en een van de eerste dingen die opvielen was de nieuwe Apple Maps-functie en dat die in een aantal gevallen minder goed werkte dan de Google Maps app die tot dan toe werd meegeleverd met het iOS.

En hoewel het er op lijkt dat de problemen in het echt wat minder ernstig zijn dan ze in de media en op Internet worden opgesomd zijn er wellicht mensen die (voorlopig) liever terug willen naar Google Maps.

En in plaats van terug te gaan naar iOS 5 (niet altijd erg eenvoudig is en waarschijnlijk nieteens gaat als u net een iPhone 5 of een nieuwe iPod touch hebt gekocht) is er een veel eenvoudiger manier om dit voor elkaar te krijgen:

Op uw iOS apparaat opent u Safari en browst naar http://maps.google.nl en u ziet meteen een mededeling dat u de pagina als “web-app” op uw telefoon kan zetten door op het Ga naar-icoon te tappen en “Voeg toe aan Home screen” te kiezen.

Er wordt nu een app-icoon op een van uw schermen gezet en daarmee kunt u in één keer naar Google Maps.

Natuurlijk kunt u ook een gps-app van TomTom, of Navigon installeren alleen zijn die niet in alle gevallen gratis. Deze zijn in de regel wel vaak beter.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.