Foto’s in adreskaarten

[ tl;dr : Lion adreskaarten verliezen hun foto in oudere systemen]

Ondanks de massale interesse in Mac OS X 10.7 Lion zijn er veel mensen die nog een oudere systeemversie gebruiken. Of niet alle computers zijn geupdated naar Lion. In een deel van de gevallen is dat alleen maar handig. Weliswaar kan de computer met het oudere systeem geen gebruik maken van een aantal functies die de Lion computer wel kan maar aan de andere kant heeft die computer ook geen last van de restricties die in Lion zitten (zoals het niet kunnen draaien van software die oorspronkelijk voor de PowerPC-chip Macs is geschreven) .

Het kan dus bijzonder handig zijn om een computer met een ouder systeem achter de hand te hebben.

Toch loop je soms tegen een paar kleine probleempjes aan. Stel bijvoorbeeld dat je een Adresboek-kaart op je Lion computer van een foto voorziet en die dan op je oudere systeemcomputer wilt bekijken. Dan zal je zien dat de foto verdwenen is. Als je de kaart weer opent op je Lion computer, dan is de foto er weer wel.

Kennelijk gebruikt Lion een andere manier van het opslaan van die foto-data dan eerdere systemen.

Het handigste is dan ook dat als je foto’s wilt toevoegen aan adresboekkaarten, je dat doet in het Adresboek van het oudere systeem. Zet je vervolgens de kaarten over op een Lion-machine, blijven de foto’s wel behouden.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Bookmark de permalink.